Een hele nieuwe dimensie voor SUV's

De Peugeot 5008 gaat naar verwachting een groot succes worden. Peugeot kiest bewust voor een SUV in plaats van een MPV. Een C-segmenter ondanks het flinke formaat!

09 Sep, 2016
Een hele nieuwe dimensie voor SUV's
De naam is hetzelfde, al het andere is anders. De nieuwe PEUGEOT 5008 slaat een nieuwe richting in als zeven zitter SUV in het C segment. De 5008 SUV beschikt over de laatste versie van het uitstekende PEUGEOT i-Cockpit® systeem. Dat systeem in combinatie met andere high-tech features vergroot het gevoel van comfort en veiligheid. Achter het elegante, dynamische design gaat een enorm praktische auto schuil. Met zeven zitplaatsen is de 5008 de beste SUV voor persoonsvervoer. Een reeks krachtige en efficiente motoren, inclusief een sportieve GT-lijn staan klaar voor de nieuwe Peugeot 5008. Dit alles gaat worden onthuld op de Autosalon van Parijs eind deze maand.

Als een koning van A naar B

Peugeot heeft al gehint dat de inzittenden niks tekort komen in de nieuwe 5008. De auto beschikt over alle mogelijke high-tech luxe- en assistentiesystemen. van Massagestoelen tot Apple CarPlay en van 360 graden camera’s tot aan active parkassist.

 

Ruim en praktisch

De nieuwe Peugeot 5008 wordt net als de hedendaagse versie een zevenzitter. De autoindeling kan naar wens gewijzigd worden. Zo zijn de achterste stoelen verwijderbaar om de laadruimte groter te maken. In de 5008 kan je zomaar tot bijna 2.000 liter aan bagage kwijt.

 

Motoren

Voor de auto worden een reeks mooie aandrijflijnen beschikbaar gesteld. Zo wordt hij leverbaar met twee benzinemotoren (een pittige 1.2 driecillinder met 130 pk en een 165 pk sterke 1.6 viercilinder) en drie diesels (een 1.6 met 120 pk en twee 2.0 motoren met 150 en 180 pk).

De nieuwe 5008 maakt zijn debuut op 29 september in Parijs en staat in het voorjaar van 2017 in de showroom.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van   auto's voor u beschikbaar.