Het beest van Peugeot

13 Sep, 2016
Het beest van Peugeot
Een beest genaamd 3008 DKR wordt door Peugeot losgelaten tijdens Dakar 2017. Zoals de naam doet vermoeden is hij gebaseerd op de 3008 SUV welke zijn debuut beleefd op de autosalon van Parijs.

Titelverdediger Peugeot Sport laat tijdens Dakar 2017 de opvolger van de succesvolle 2008 DKR los: De nieuwe Peugeot 3008 DKR.

Zoals de naam al prijsgeeft is het model gebaseerd op de 3008 SUV. Deze presenteert Peugeot op de autosalon van Parijs later dit jaar. De Dakar versie zal volgende maand zijn eerste rit maken in Marokko.

Hoofd Peugeot Sport, Bruno Famin, heeft aangegeven dat de 3008 de volgende stap symboliseert. Alle zwakke punten van het vorige model zijn weggewerkt en de nieuwe voldoet helemaal aan de nieuwste reglementen. Ook zijn er veel verbeteringen aangebracht. Onder deze verbeteringen vallen onder andere de bestuurbaarheid, de betrouwbaarheid, ophanging en airco. De 3.0 V6 twin-turbodiesel is aangepast en het vermogen is naar aanleiding van nieuwe restricties met 20 pk teruggebracht. Om dat te compenseren heeft Peugeot Sport de 3008 DKR meer koppel bij lage toeren gegeven.

Coureur Sainz krijgt volgend jaar het nieuwe beest mee voor de trip door Argentinië, Bolivia en Paraguay. Hij begint in oktober samen met Peterhansel, Sébastien Loeb en Cyril Despres aan de voorbereidingen.

CHECK DE REVEAL VIDEO HIER

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van   auto's voor u beschikbaar.