Blauwendaal: Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd

Voor alle retailbedrijven van de Louwman Group een Erkend Plus certificaat

06 Jul, 2017
Blauwendaal: Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd
Voor alle retailbedrijven van de Louwman Group een Erkend Duurzaam Plus certificaat!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het naleven van de milieuregels is niet het enige wat een bedrijf moet doen om echt duurzaam te ondernemen. Om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO) moet het duurzaam ondernemen echt in alle facetten van de bedrijfsvoering toegepast worden. Duurzaam ondernemen staat ook bij Blauwendaal hoog in het vaandel!  Daardoor heeft Blauwendaal, net als alle retailbedrijven binnen de Louwman Dealer Group, het certificaat van Erkend Duurzaam Plus in ontvangst mogen nemen. Het Plus certificaat is een overtreffende trap van het Basis certificaat, waar bij er ook focus is aangebracht op afval- en energiestromen. De retailbedrijven van de Louwman Group, waaronder Blauwendaal, vallen nu onder de kopgroep van bedrijven die intensief met MVO en duurzaamheid bezig zijn. 

Filosofie op duurzaamheid

De directeur van Louwman Dealer Group, Marco Broere, geeft aan dat het halen van dit certificaat erg belangrijk is. Hij zegt hierover het volgende: "Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze producten tot de top behoren, maar ook dat onze bedrijfspanden en processen voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid. Met Erkend Duurzaam Plus hebben we een bewezen instrument in handen. Hiermee voldoen we niet alleen aan de laatste Europese regelgeving op het gebied van energiebesparing, maar kunnen we ook daadwerkelijk een besparingspotentieel tot 15 procent bereiken.” 

Wie hebben het certificaat?

Naast de retailbedrijven van Louwman Dealer Group, waar Blauwendaal onder valt, zijn ook de autoschadeherstelbedrijven, Louwman Exclusive en Welzorg Auto op Maat duurzaam bezig. Allen hebben zij het Erkend Duurzaam Plus certificaat in ontvangst mogen nemen. 

Afval en energie

Het Plus certificaat gaat op een aantal thema’s verder dan het basis-certificaat, waaronder op de thema’s afval en energie. De beoordeling gaf een aantal verrassende uitkomsten op dit gebied, waarmee mogelijkheden ontsraan zijn voor nieuwe innovaties en kansen op het gebied van energiebesparing. Voor de Louwman Group geldt dat het de ambitie is om te blijven investeren in mens en milieu en zo voortdurend duurzamer te opereren. Bij Blauwendaal delen wij uiteraard deze ambitie!

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van   auto's voor u beschikbaar.