Home Onderhoud Banden bandenlabel
banden informatie
 

Banden Label Informatie

Het Europees Bandenlabel

Sinds 2012 is er een verplicht Europees Bandenlabel opgesteld. Dit label geeft u inzicht over de kenmerken van uw banden. Het Europees Bandenlabel verleent informatie over de veiligheid, het verbruik en de geluidsproductie van de band. Dit label geeft dus niet alleen informatie over het energieverbruik van het product maar ook over de veiligheid en het mogelijke geluid wat het product met zich meebrengt. Waar vindt u het bandenlabel bij Blauwendaal? De bandenmerken die worden verkocht bij onze vestigingen zijn voorzien van labelstickers die informatie geven over de kenmerken van de band. Onze service adviseurs adviseren u graag over de kwaliteit en de eigenschappen van een specifieke band. Op zoek naar een werkplaats van Blauwendaal? U vindt ons in Hellevoetsluis, Naaldwijk, Ridderkerk, Rotterdam en Schiedam.

Veiligheid

Bij Blauwendaal staat veiligheid voorop. Daarom vertellen wij u graag over het belang van het bandenlabel. De verkeersveiligheid wordt namelijk vergroot door goede autobanden. Maar welke kenmerken hebben goede autobanden eigenlijk? Ten eerste moet een band veel grip hebben op de weg. Hoe beter de grip, hoe beter de band in staat is om zowel op droog als nat wegdek goed te kunnen remmen. Ook de snelheid en de weerstand die de band biedt tegen aquaplaning worden hierbij bekeken. 


Grip op nat wegdek
Het effect van de grip van een band op een nat wegdek kan variëren en is mede afhankelijk van het voertuig en de rijomstandigheden. Toch blijkt dat bij het voluit remmen het verschil tussen een klasse G en een klasse A bandenset een tot 30% kortere remweg kan geven. Voor een gewone personenauto die 80 km/h rijdt kan dit een 18 meter kortere remweg betekenen. Bent u benieuwd welke banden wij leveren? Bekijk de bandenzoeker. 
grip op nat wegdek

Brandstofverbruik

Ook het milieu is een belangrijk onderdeel waarmee men rekening moet houden tijdens het autorijden. De kwaliteit van een band heeft ook invloed op het brandstofverbruik en daarmee ook op het milieu. Op het bandenlabel kunt u zien wat de rolweerstand van de band betreft. Hoe groter deze rolweerstand is, hoe groter het verbruik is. Er is namelijk meer brandstof nodig om de rolweerstand tegen te kunnen gaan. Het bandenlabel geeft u dus inzicht over de zuinigheid die met een specifieke band samen gaat.

Tussen het brandstofverbruik van een auto met 4 banden van een G-label en een auto met 4 banden van een A-label zit een verschil van 7,5%. Natuurlijk wordt uw brandstofverbruik ook bepaald door de uw rijgedrag. Toch is het belangrijk om regelmatig uw banden te laten controleren. De juiste bandenspanning en regelmatige controle kunnen er namelijk voor zorgen dat er een optimale brandstofeffiëntie wordt geleverd. Bent u niet zeker of uw banden nog in de juiste conditie zijn? Vraag het onze service adviseurs. Zij kunnen u meer vertellen over de conditie van uw banden.
brandstofefficiëntie

Extern afrolgeluid

Het bandenlabel met betrekking tot extern afrolgeluid geeft informatie over de geluidsproductie. Het Bandenlabel geeft naast de geluidswaarde in Decibel (dBA) met een pictogram aan of het extern geluid boven de toekomstige Europese wettelijke grenswaarde ligt. Een symbool met drie zwarte balken betekent dat de band een hoger extern geluidsniveau produceert wat wel voldoet aan het huidige limiet. 

Bij twee zwarte balken levert de band een gemiddeld extern geluidsniveau en ligt het geluid tussen de 0 en de 3dB onder het toekomstige limiet. Wanneer er één zwarte balk op het sticker zichtbaar is wil dit zeggen dat de band een geluidsniveau produceert wat meer dan 3dB onder het toekomstige limiet zit. Het geluid van de banden onder uw auto kunnen wanneer u zich in uw auto bevind heel anders ervaren worden. Hulp nodig?Onze service adviseur adviseren u graag over de keuze van nieuwe autobanden. Bekijk online de beschikbare autobanden.

 

actie
Online zelf kiezen
Online zelf kiezen
Met onze online bandenkiezer kunt u zelf de juiste banden voor uw auto selecteren en direct bestellen. Een koppeling met onze werkplaatsmodule stelt u in staat direct een afspraak voor montage te maken.
actie
Wissel tijdig uw banden