Home Onderhoud Banden Winterbanden
winterbanden
 

Winterbanden bij Blauwendaal

Ga veilig op weg met winterbanden

Kies bij winterse omstandigheden voor winterbanden. Met kou, ijzel en regenachtigweer is het van belang uw Peugeot te voorzien van de juiste banden. Een goede set winterbanden biedt namelijk meer grip dan zomerbanden bij slecht weer zoals sneeuw en ijzel. De voornaamste reden hiervoor is dat het rubber van een winterband een ander profiel heeft in combinatie met een zachtere samenstelling hebben.

Natuurlijk hebben we ook hele scherpe aanbiedingen voor u. Zowel voor losse winterbanden als een mooie set winterwielen. Benieuwd naar alle aanbiedingen van Blauwendaal?

-Bekijk alle aanbiedingen


Meer weten over winterbanden? Vraag het één van onze service adviseurs. Natuurlijk kunt u ook direct online een afspraak maken voor de montage van uw set, of voor het wisselen van de banden die wij in opslag hebben voor u of die u van uit huis meeneemt.

Winterbanden van uw Peugeot dealer Blauwendaal

Zelfs als de winter minder streng is, raden wij winterbanden aan. Uit onderzoek blijkt dat winterbanden bij temparaturen van minder dan 7 graden meer grip bieden dan zomerbanden. Dus ook als de winter minder streng is, doet u er verstandig aan om winterbanden te laten monteren onder uw Peugeot.

Belangrijk blijft wel dat u de rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden en wegconditie, ook wanneer u op winterbanden rijdt. Benieuwd naar de kosten van winterbanden of wij ook wat voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze service adviseurs of maak online een afspraak.

Wat is een winterband?

Winterbanden hebben een andere samenstelling dan zomerbanden. Dit is met name merkbaar bij een temparatuur van minder dan 7 graden Celsius. Winterbanden hebben dan meer grip en verkorten de remweg. Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel met bredere hoofdgroeven en dwarslamellen. Hierdoor blijft uw Peugeot beter bestuurbaar in de koude wintermaanden bij regen, sneeuw, ijzel en temparaturen onder de 7 graden.
Winterbanden versus zomerbanden

Hoe ziet een winterband eruit?

Een winterband is te herkennen aan een sneeuwvloksymbool. Het advies is dan ook alleen winterbanden aan te schaffen die voorzien zijn van dit sneeuwvloksymbool. Het is niet vanzelfsprekend dat banden met het symbool M+S (mud and snow) over de vereiste eigenschappen t.b.v. winterse omstandigheden beschikken. Vraag dit gerust aan onze specialisten bij één van de Blauwendaal vestigingen. Zij helpen u graag. 

Zijn winterbanden verplicht?
In Europa is de wetgeving omtrent winterbanden niet gelijk. In Nederland bent u voorals nog niet verplicht om de winter op winterbanden te rijden. In Duitsland daarintegen bent u dat overigens wel. Het is dus erg belangrijk om, voor dat u de grens over gaat, te controleren of winterbanden verplicht zijn.
winterband sneeuwvlok symbool

Opslag van banden

De banden van uw Peugeot kunt u veilig bij ons opslaan in het bandenhotel. Hier liggen uw banden vrij van zonlicht, droog, vetvrij en verzekerd opgeslagen tot de volgende banden- of wielenwissel. Wij brengen per halfjaar een kostendekkend tarief van € 35,- per set in rekening, waarbij het niet uitmaakt of u banden of wielen in opslag achterlaat.

Naast het op locatie leggen van de set worden de banden door de monteur gecontroleerd op mogelijke slijtage en profiel. Voordat de banden weer onder uw Peugeot gaan, worden de banden op de juiste spanning gebracht. 

Kies voor winterbanden van Blauwendaal

Laat uw Peugeot voorzien van winterbanden tijdens de winterperiode. Bij Blauwendaal kunt u ze ook voordelig laten opslaan per seizoen. Meer weten over winterbanden? Vraag het onze serviceadviseurs bij één van onze vestigingen.
actie
Nieuwe winterbanden
actie
Maak een werkplaatsafspraak
actie
actie
Wissel tijdig uw banden