Peugeot 3008

Peugeot 3008 Crossover

Volledig vernieuwd!
Voor modeljaar 2016 is de Peugeot 3008 volledig vernieuwd. Uiteraard beschikken we ook over een brede selectie (jong) gebruikte Peugeot 3008.


- Klik hier voor alle informatie over de nieuwe Peugeot 3008


- Klik hier voor onze selectie (jong) gebruikte Peugeot 3008


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crossover van Peugeot

Het is een nieuwe ervaringen rijden in de Peugeot 3008. De nieuwe crossover van Peugeot is robuust en stabiel. De 3008 heeft een moderne stijl die mooi wordt benadrukt door de lichtunits aan de voorzijde en de LED dagrijverlichting. Aan de achterkant is de Peugeot 3009 Crossover voorzien van verlichting in een scherp design. De katachtige drie rode lichtstrepen zijn ook op dit model aanwezig.

Sensaties

Peugeot 3008 Crossover exterieur
De 3008 Crossover voldoet aan de Peugeot stijlkenmerken. Een duidelijk elegante uitstraling voor de Peugeot 3008 blijkt uit de verchroomde grill en de strakke en expressieve lijnen. Het lichtsignatuur van de Peugeot 3008 onderstreept het elegante design. Het technologische karakter van de auto komt in de koplampen goed naar voren. Daarbij geven de mislampen en de boemerangvormige sierlijsten een elegant geheel.

De front van de Peugeot 3008 straalt robuustheid uit. De expressieve vormgeving is te zien aan de carrosserie welke over de wielen is gedrapeerd. Er zijn niet alleen maar massieve vormen te vinden op de 3008, het elegante design wordt via sierlijke rondingen getoond.

Cockpit

Neem plaats achter het stuur van de Peugeot 3008. Laat het exclusieve en stijlvolle design van de cockpit op u inwerken. De zitpositie is uiterst comfortabel met een fijne hoge zit. Het middenconsole is naar de bestuurder van de Peugeot 3008 gedraaid. Verder is het interieur voorzien van de nieuwe technologie en mooie edele materialen.

Het interieur van de 3008 is gericht op ergonomie. Alle knoppen en schakelaars bevinden zich op een logische plek in het interieur van de Peugeot 3008. Het interieur van deze crossover draagt een enorme sereniteit uit.

In het dashboard van de Peugeot 3008 is een wegklapbaar scherm verwerkt dat precies binnen het blikveld van de bestuurder valt. Alle belangrijke informatie is hier op te zien. Informatie welke belangrijk zijn voor de bestuurder van de auto tijdens het rijden wordt geprojecteerd op het head-up display van de Peugeot 3008. Denk bijvoorbeeld aan de huidige snelheid van de auto, cruise control en het Distance Alert-systeem.

Met de mooie tuimelschakelaars in het interieur zijn met een vingertop verschillende instellingen aan te passen. Verander hier bijvoorbeeld de instelling van het head-up display en de Distance Alert. Ook het grote display in het dashboard is hiermee te bedienen.

Technologie

Peugeot 3008 technologie rijdend voorkant
Op de Peugeot 3008 Crossover zit de nieuwste technologie. Met de achteruitrijcamera word het parkeren nog gemakkelijker. Hij gaat automatisch aan bij inschakelen van de achteruitversnelling. Op het grote display in het middenconsole wordt de camera getoond. De kleuren lijnen op het scherm geven weer wat er allemaal achter de auto gebeurd voor extra veiligheid bij het achteruitrijden.

Het intelligente parkeerhulp systeem meet de ruimte welke nog beschikbaar is achter de auto zodat fileparkeren makkelijker wordt in te schatten. Met een moeilijkheidsgraag van de parkeermanouvre word aangegeven wat voor soort parkeerplaats het is. Doormiddel van geluidssignalen geeft de parkeerhulp vóór en achter aan wat de afstand is rondom de auto. Ook is er een grafische weergave.

Als u het contact afzet van de Peugeot 3008 is er de automatische parkeerrem welke wordt aangetrokken. Dit zorgt voor extra comfort voor zijn bestuurder. Bij het wegrijden gaat de parkeerrem automatisch weer los. Het "Hill Start Assist" systeem zit ook gekoppeld aan deze elektrische parkeerrem. De auto blijft 2 seconden op de parkeerrem stilstaan op een helling en de eerste versnelling wordt geactiveerd. Op deze manier kan de auto niet terug rollen op een helling.
Peugeot 3008 Crossover zijkant
Peugeot 3008 Crossover rijdend achterkant
Peugeot 3008 technologie interieur head-up display
Peugeot 3008 crossover offroad terrein
Peugeot 3008 parkeren achteruit rijd camera

Praktische bagageruimte

Zeer slim is de bagageruimte van de Peugeot 3008 ingedeeld. Het is mogelijk de kofferbakbodem in 3 hoogtes te verstellen. Samen met het neerklappen van de achterbank is dit een zeer praktische kofferbak. Het volume van de bagageruimte verschilt van een ruime 512 liter tot een extreme 1604 liter. Voorwerpen tot 2,62 kunnen worden vervoerd in de Peugeot 3008.

De achterbank van de 3008 is in delen neer te klappen. Met één handeling kan de achterbank in twee delen worden neergeklapt vanuit de achterbank.

De 3 verschillende hoogtes waarop de kofferbakbodem is te verstellen zijn:
  1. Maximaal volume voor de grootste laadcapaciteit
  2. Volledig vlakke laadvloer die aansluit op de opengeklapte onderste  helft van de achterklep en de neergeklapte achterbank
  3. In de hoogste stand sluit de bodem aan op de gesloten onderste achterklep, zodat u nog spullen kunt laden terwijl andere bagage netjes uit het zicht in de onderste ruimte ligt. 

Prestaties & maten

Tankinhoud
60 liter
Acceleratie 0-100 km/u
13,5 - 9,7 sec
Verbruik snelweg
3,8 - 5,1 L/100km
CO2 uitstoot
108 - 135 gr/km
Topsnelheid
181 - 202 km/u
Verbruik stad
4,4 - 7,4 L/100km
Verbruik gecombineerd
4,1 - 6,0 L/100km
Energielabel
4365mm
 
2613mm
 
1639mm
 
2113mm