Peugeot 308 SW

Nieuwe Peugeot 308SW 2017
 

Strak en sportief met royale afmetingen

De Peugeot 308 SW is volledig nieuw ontworpen. Hij is met dezelfde gedachten ontworpen als zijn hatchback broertje de 308 Berline. Het lage en slanke profiel is herkenbaar uit de 308 en zijn strakke en sportieve design komt overeen. Door de ruime station uitvoering is de 308 SW de ideale combinatie tussen ruim en praktisch interieur.

Het gebruik van de ruimte wordt vergemakkelijkt door de simpel neer te klappen achterbank. De laadvloer is na het neerklappen volledig vlak.
v.a. € 27.150,-
Private Lease v.a. € 398,- p/mnd

Bagageruimte

Naast dat de bagageruimte zeer groot is van de SW is hij ook zeer handig en praktisch te gebruiken. De laadruimte is maximaal te gebruiken door de lage tildrempel en rechte vormen van de bagageruimte.

Voor het beste gebruik van de laadruimte is de Peugeot 308 SW standaard voorzien van de speciale "Magic Flat" achterbank. Met twee hendels is de achterbank neer te klappen in meerdere delen. Dit is in enkele seconden gebeurd met maar één handeling. De zitting zakt naar beneden toe en zo ontstaat de perfecte vlakke laadvloer.

Met de afmetingen van de Peugeot 308 SW is hij van de beste te noemen uit zijn klasse. Hij heeft een lengte van 4.585 mm, een breedte van 1.863 mm en een hoogte van 1.472 mm. Op deze manier is de Peugeot 308 multi inzetbaar en voldoet hij aan alle wensen van zijn eigenaar.

Dynamisch design

Peugeot 308SW 2017 design voorkant
Dat de Peugeot 308 SW echt volledig nieuw is ontworpen kan goed worden gezien vanaf de zijkant. De 308 SW heeft een langere wielbasis en overhang achter ten opzichte van zijn kleine broertje de Peugeot 308 Berline. De chique chromen lijst rondom de zijruiten is een opvallend detail aan de SW uitvoering. Ook kenmerkend is het ontbreken van de kleine ruitjes in de achterdeur waardoor het één doorlopend glasoppervlak krijgt.

Het sportieve karakter van de Peugeot 308 SW wordt versterkt door de aflopende daklijn en de knik die zit in de achterruit.
Peugeot 308 SW 2017 Blauw voorzijde
Peugeot 308 SW 2017 Blauw achterzijde
Peugeot 308 SW 2017 Rijdend zilver
Nieuwe Peugeot 308SW 2017 Rijdend voorzijde blauw
Nieuwe Peugeot 308 SW GT-Line 2017 Wit

Vernieuwd front

Een onderdeel van de designtaal van Peugeot is het front van de auto, wat geheel opnieuw vormgegeven is. Centraal in het front staat de rechtop geplaatste grille met de Peugeot-leeuw in het midden. Daarnaast zijn de koplampen tekenend, mede door de LED-dagrijverlichting die is toegevoegd. Nieuw zijn ook de 16” lichtmetalen ‘Zyrcon’ velgen. Aan de onderkant van het front ziet u drie grote luchtinlaten die de krachtige uitstraling van de Peugeot 308 SW nog sterker laten uitkomen. In combinatie met de lijnen van de motorkap zorgt dit voor een dynamisch geheel!
Nieuwe neus Peugeot 308 SW 2017

Modern interieur

Naast dat het interieur van de Peugeot 308 SW voornamelijk ruimte uitstraalt is hij ook gericht op optimaal rijplezier voor zijn berijder. Het strakke design en eenvoud in het interieur dragen hier aan bij. Het grote 9,7 inch touchscreen in het midden van het dashboard zorgt voor optimaal gebruik van alle systemen.

Het interieur van de Peugeot 308 is bekroond als "Mooiste interieur van 2013" gepresenteerd tijdens het 29e Festival Automobile International. Dit is gelijk te zien aan de mooie materialen die zijn gebruikt zoals de zwarte gelakte en in zijdeglans verchroomde accenten.
Peugeot 308 SW interieur dashboard cockpit

Peugeot i-Cockpit

Het interieur van de Peugeot 308 SW is ontwikkeld met de bestuurder centraal, genaamd i-Cockpit. De ‘i’ staat hierbij voor intelligence. Dit weerspiegelt de vele technologische hulpmiddelen die u als bestuurder helpen om u de reis zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Een van deze technologische hulpmiddelen is het Mirror Screen, dat het scherm van uw smartphone spiegelt op het capacitieve touchscreen. Dit scherm is ook voorzien van 3D-navigatie waarvan de graphics zijn geoptimaliseerd. U krijgt daarbij realtime verkeersinformatie, want het systeem maakt gebruik van TomTom Traffic. Optioneel kunt u tijdens de rit ook genieten van het beste van het beste wat muziek betreft met het Denon Hifisysteem met glashelder geluid.
Interieur nieuwe Peugeot 308 SW
Versnellingsbak Peugeot 308SW
Peugeot 308 SW silver achterzijde
Peugeot 307 SW Silver voorzijde

Een nieuwe dieselmotor

Als eerste van de PSA-groep kan de Peugeot 308 SW gebruikmaken van de nieuwe dieselmotor. Deze 1.5 liter BlueHDi 130 S&S is de nieuwe viercilinder motor met 130 pk. Naast dat deze motor efficiënt is, is deze ook milieuvriendelijk. De uitlaatgassen worden nabehandelt door het SCR. Dit staat voor het ‘Selective Catalytic Reduction’- emissiecontrolesysteem. Dit systeem kan erg snel werken doordat het dicht bij de motor geplaatst is. Afhankelijk van de uitvoering die u kiest kunt u kiezen uit een Puretech benzinemotor of een BlueHDi dieselmotor, waarvan er ook variëteit is in het vermogen.

Laatste veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Peugeot 308 SW helpt u op diverse manieren tijdens de rit. Zo helpt Active City Brake u door met een lasersensor op de voorruit obstakels te detecteren. Vervolgens bedient de sensor automatisch het remsysteem om een mogelijke botsing te vermijden. Zo wordt het risico op botsingen op lage snelheid beperkt. Active Lane Departure Warning helpt daarbij om in de rijbaan te blijven. Als de rijbaansignalering goed is en u boven de 50 km/uur rijdt, zal het systeem u waarschuwen op het moment dat u van rijbaan neigt te wisselen zonder dat u richting aangeeft.

Voor het eerst in een Peugeot is adaptieve cruisecontrol beschikbaar. Deze cruisecontrol past zijn snelheid aan op de snelheid van uw voorganger. Zo hoeft u niet constant de snelheid aan te passen, wat de rijervaring een stuk vloeiender en ontspannender maakt. Bestelt u de automatische transmissie, dan heeft deze ook een stopfunctie, bij de handgeschakelde versie een 30 km/uur functie. De optionele achteruitrijcamera ‘Visiopark 1’ kan u in 180 graden laten zien hoe u het beste kunt parkeren. Hij meet de beschikbare parkeerruimte en stuurt de auto zo het parkeervak in. De hulp/veiligheidssystemen op een rij:
  • Active City Brake
  • Active Lane Departure Warning
  • Adaptieve cruise control (met stopfunctie bij automaat)
  • Parkeerhulpfunctie
Peugeot 308 Station Wagon Rijdend 2017